Mi a fene ez?

Mi a fene ez?

Semmi különös, itt próbálom ki a cuccokat, mielőtt beteszem a többi blogomba... Ha jól működik, fent hagyom, hogy érte jöhessek, ha szükségem van rá máskor, de hogyha tetszik, nyugodtan viheted Te is! De mielőtt bármibe kezdenél, olvasd el a Tanácsokban leírtakat a modulok és sablonok sikeres használatának érdekében!

Közlemény!

Először is: sajnálom, ha nem válaszoltam a kommentedre, de sokáig nem jöttem a blogra, elnézést! Másodszorra pedig, mint láthatod új külsőt kreáltam a próbajáratnak, ezért néhány dolog lehet, hogy nem működik - hiába van feltüntetve néhány kódnál, hogy a demó látható az oldalon valahol -, mivel a sabloncserével néhány később hozzáadott kódrészlet törlődött. Majd pótolom lassanként.

Köszönöm megértésedet és türelmedet,
von Birken


Az oldal mentése PDF-be

2010. augusztus 22., vasárnap

Automatikus "Read More" 1.

Lépj be a blogod sablonszerkesztőjébe.

Tervezés > HTML-kód szerkesztése > Jelöld be a Vezérlő sablonok kibontása négyzetet.

Keresd meg:

</head>
És másold be elé a következő kódot:

<SCRIPT type='text/javascript'> var thumbnail_mode = "no-float" ; summary_noimg = 500; summary_img = 400; img_thumb_height = 130; img_thumb_width = 281; </SCRIPT> <SCRIPT src='http://www.smashingtips.com/wp-content/uploads/2009/05/read-more.js' type='text/javascript'/>
 Második lépésben keresd ki ezt:

<p><data:post.body/></p>
És cseréld le az alábbi kóddal:

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><p><data:post.body/></p><b:else/><DIV expr:id='&quot;summary&quot; + data:post.id'><p><data:post.body/></p></DIV> <SCRIPT type='text/javascript'>createSummaryAndThumbundefined&quot;summary<data:post.id/>&quot;);</SCRIPT> <div style='clear: both;'/> <div style='border:0px;padding-top:5px;;float:right;text-align:right;'><span class='readon'><a expr:href='data:post.url' rel='bookmark'><img src='http://i422.photobucket.com/albums/pp302/bloggeracs/ReadMore.png'/></a></span></div></b:if>
Nézd meg előnézetben, nem ír-e hibát, és láthatod, kb. hogy néz ki. Azért kb., mert még ezt formázhatjuk is.

Ha van kép a posztodban, látható a bejegyzés részletben is, de nem biztos, hogy megfelelő a kép formája, de ezt megváltoztathatod.

Keresd ki a var thumbnail_mode = "no-float" részt, és a no-float-ot írd át float-ra. 
Az img_thumb_height = 130 rész mutatja, a bejegyzésrészletben megjelenő kép magasságát. Az img_thumb_width = 281 pedig a szélességét. A számokat írd át tetszés szerint a kép méretének változtatásához. 

summary_noimg = 500 - Ilyen hosszú szöveg jelenik meg, ha nincs kép a posztban (500 karakternyi).
summary_img = 400 - És ennyi, ha van (400 karakter).
Itt is tetszés szerint átírhatók a számok.

http://i422.photobucket.com/albums/pp302/bloggeracs/ReadMore.png - Ez a kép jelenik meg a bejegyzésrészlet alatt, amelyre kattintva olvashatóvá válik a teljes poszt. Ezt kicserélheted másik képre, ha nem tetszik. (A Google képkeresőbe írd: Read more button, és kidob egy rakás gombot, amikből választhatsz; vagy akár készíthetsz magadnak egyedit.)

Ha elkészültél, mentsd a sablont.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...