Mi a fene ez?

Mi a fene ez?

Semmi különös, itt próbálom ki a cuccokat, mielőtt beteszem a többi blogomba... Ha jól működik, fent hagyom, hogy érte jöhessek, ha szükségem van rá máskor, de hogyha tetszik, nyugodtan viheted Te is! De mielőtt bármibe kezdenél, olvasd el a Tanácsokban leírtakat a modulok és sablonok sikeres használatának érdekében!

Közlemény!

Először is: sajnálom, ha nem válaszoltam a kommentedre, de sokáig nem jöttem a blogra, elnézést! Másodszorra pedig, mint láthatod új külsőt kreáltam a próbajáratnak, ezért néhány dolog lehet, hogy nem működik - hiába van feltüntetve néhány kódnál, hogy a demó látható az oldalon valahol -, mivel a sabloncserével néhány később hozzáadott kódrészlet törlődött. Majd pótolom lassanként.

Köszönöm megértésedet és türelmedet,
von Birken


Az oldal mentése PDF-be

2010. július 9., péntek

Mozgó szöveg a bejegyzésben 1.

Demo:

Mozgó szöveg

A kód:

<marquee direction="right" behavior="alternate" bgcolor="transparent" height="20" width="200"> Mozgó szöveg</marquee>

Változtathatod:

bgcolor (a szöveg háttere): Az idézőjelek közé írd be a választott szín angol nevét (blue, black, white, orange, stb. A transparent az átlátszó szín jelölésére szolgál, ezt használtam a demóban is.)

height (a doboz magassága, amelyben a szöveg mozog): Ha föl-lemozgó szöveget szeretnél, vagy nagy betűkkel írod, ezt át kell állítanod, hogy legyen helye (a 20 NEM elég!)

width (a doboz szélessége): Tetszés és szükség szerint állítandó. Mennél nagyobb számot adsz meg, a szöveg annál nagyobb területen "szaladgál". De mindenképpen szélesebbnek kell lennie a szöveg hosszánál, különben nem tud benne mozdulni a "falaktól".

direction (a szöveg mozgásának iránya): Ez lehet: right (jobb), left (bal), up (föl), down (le)

A Mozgó szöveg feliratot írd át a kívánt szövegre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...