Mi a fene ez?

Mi a fene ez?

Semmi különös, itt próbálom ki a cuccokat, mielőtt beteszem a többi blogomba... Ha jól működik, fent hagyom, hogy érte jöhessek, ha szükségem van rá máskor, de hogyha tetszik, nyugodtan viheted Te is! De mielőtt bármibe kezdenél, olvasd el a Tanácsokban leírtakat a modulok és sablonok sikeres használatának érdekében!

Közlemény!

Először is: sajnálom, ha nem válaszoltam a kommentedre, de sokáig nem jöttem a blogra, elnézést! Másodszorra pedig, mint láthatod új külsőt kreáltam a próbajáratnak, ezért néhány dolog lehet, hogy nem működik - hiába van feltüntetve néhány kódnál, hogy a demó látható az oldalon valahol -, mivel a sabloncserével néhány később hozzáadott kódrészlet törlődött. Majd pótolom lassanként.

Köszönöm megértésedet és türelmedet,
von Birken


Az oldal mentése PDF-be

2009. december 19., szombat

Felirat képre

Átlátszatlan betűkkel:

A szöveg helye


A kód:

<div style="width:300px;height:225px;background:url(IDE JÖN A KÉP URL-CÍME!) repeat;"><h1 style="color:#ffffff;width:100%;background:url(IDE JÖN A KÉP URL-CÍME!);font-size:30px;line-height:3em;text-align:center;">A SZÖVEG HELYE</h1></div>


Vagy átlátszó betűkkel (Itt 45-re van állítva a felirat áttetszősége):

A szöveg helye


A kód:

<div style="width:300px;height:225px;background:url(IDE JÖN A KÉP URL-CÍME!) repeat;"><h1 style="color:#ffffff;width:100%;background:url(IDE JÖN A KÉP URL-CÍME!)filter:alpha(opacity=45);-moz-opacity:.45;opacity:.45;font-size:30px;line-height:3em;text-align:center;">A SZÖVEG HELYE</h1></div>



Ezeket tetszés szerint változtathatod:

width: A kép szélessége

height: A kép magassága

color: #ffffff színkódot változtasd meg olyanra, amilyen színre szükséged van. Itt találhatsz egy html-színkód-generátort.

font-size:30px-re van jelenleg állítva, írd át a számot, tetszés szerint.

line-height: 3em Itt állíthatod a képfelirat pozícióját. (1, 2, 3 vagy 4em)

text-align: Center, left vagy right.

filter: alpha(opacity=45);-moz-opacity:.45;opacity:.45; Mennél kisebb számot adsz meg, annál átlátszóbb lesz a feliratod. (Mindhármat át kell írni, egyformán!)

My Label Írd be a kívánt szöveget.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...